Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 04. 16:26, csütörtök | Helyi
Forrás: mti foto mti/Krizsán Csaba

Czomba Sándor: szükség lesz vendégmunkásokra a gazdaságban

Czomba Sándor: szükség lesz vendégmunkásokra a gazdaságban

A magyarországi befektetések száma és mennyisége igényli külföldi vendégmunkások bevonását is átmenetileg, ha nincs magyar munkaerő

Mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Komáromban.

Czomba Sándor a város húsz legnagyobb adózóját köszöntő ünnepségen hozzátette; arra kérik a cégeket, hogy amíg van magyar munkavállaló, addig a felvételnél őket támogassák.
Az államtitkár megfogalmazása szerint nem kérdéses, hogy a beruházások számának bővülésével szükség van a külföldi munkaerőre. Debrecenben például 2030-ig várhatóan 30 ezer új munkahely létrejöttére lehet számítani - jegyezte meg.
"Azonban felelősségünk van abban, hogy kik, honnan és milyen feltételekkel jöhetnek ide" - szögezte le Czomba Sándor. Rámutatott, a létszámhiány miatt stagnáló vállalkozások vagy elmaradó befektetések a magyar emberek munkavállalási esélyeit is csökkentik.
Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, az önkormányzat tudatos gazdaságfejlesztési tevékenysége, a kormányzati támogatás és az itt letelepedett vállalatok együttes tevékenységének eredményeképpen Komárom-Esztergom vármegye rendre az ország legfejlettebb régiói között szerepel.
Molnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom polgármestere elmondta, a város költségvetésének főösszege 22 milliárd forint, azonban ebben a megnyert pályázatok forrása is szerepel.
A valós gazdasági helyzetet azonban jobban jellemzi, hogy a település 7 milliárd forintot fordít működésre, míg a helyi adóbevételek összege 4,5 milliárd forintot tesz ki, ami egy 20 ezer fős várostól nem kis teljesítmény - emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.