Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMMA,

Gazdit keres

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

Fifi története nem a legboldogabb sztori, ami egy négylábúval történhet, de az állatvédők megmentették. A vak kutya most szerető gazdit és családot keres.

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület nem mindennapi történetet osztott meg Fifiről, a vakon született négylábúról. Bár örök sötétségben éli életét, annál nagyobb szeretet ad, már csak az álomgazdijára lenne szükség, aki felé ki tudja ezt mutatni.

A vak kutya története szívfájdító, annál biztosan jobb gazdát érdemel, mint akinél eddigi életét töltötte.

Fifire egy természetvédelmi területen bukkantak rá, ekkor kérték az állatvédők segítségét, akik azonnal cselekedtek is. Sajnos nem volt benne chip. Az állatorvosnál derült ki, hogy vele született vaksága van. A menhelyre került, ahol készült egy eredeti gazdikereső poszt. Pár napra rá jelentkezett is Fifi gazdája. Azt hihetnénk, hogy ezzel happy end is lett a történet vége, de nem.

A vak kutya életét az állatvédők mentették meg
A kutya gazdája hamarosan újra jelentkezett az állatvédőknél, hogy Fifi nincs jól, ő nem tud rajta segíteni, elaltatja, mert nem tudja állatorvoshoz vinni. Kiderült, hogy egy csúnya bőrbetegség alakult ki nála. A rexesek nem hagyták annyiban a dolgot. A Tatai Civil Állatvédők segítségével meggyógyították a vak kutyust. Itt ismét azt gondolhatnánk, hogy már minden jóra fordult, de most sem.

Az állatvédők Fifi gyógyulása után még tartották a kapcsolatot a gazdával, de érezték, a négylábúnak talán nem kéne hazatérnie. A gazda utoljára annyit mondott, hazavihetik neki, legfeljebb bezárja a disznóólba. Így végül Fifi maradt a menhelyen.

A tünemény vak kutya már 3 éve él a menhelyen. Már túl van az ivartalanításon. Hámmal gyakorolnak vele sétálni. Mint írták, rettentően hálás és kedves négylábú. Vakságából fakadóan a hallása és a szaglása kiváló. Fifi már megszokta a menhelyi légkört, minden kedves érintésért sóvárog. Most egy szereteő és gondoskodó gazdira lenne szüksége, akit nem zavar a fogyatékossága.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:04, kedd | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK OLÁH MELISSZA ERIKÁT!

Komáromból tűnt el a 16 éves lány.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:37, kedd | Életmód

Alan Walker 2025-ben Budapestre is eljön

A magyar fővárost is érinti Alan Walker most bejelentett jövő évi európai turnéja. A színpadon arcát félig eltakaró 26 éves norvég dj-producer 2025. március 12-én lép fel a Budapest Arénában.