Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 21. 12:02, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Szijjártó: a magyarok és a szlovákok átjárhatnak a két Komáromot összekötő hídon

Szijjártó: a magyarok és a szlovákok átjárhatnak a két Komáromot összekötő hídon

Péntek reggeltől a magyar és a szlovák állampolgárok kishatárforgalom keretében átjárhatnak a két Komáromot összekötő hídon - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek

A tárcavezető kifejtette: a mostani világjárvány idején különösen fontos, hogy megvédjük a magyar embereket, egészségüket, ugyanakkor természetesen fontos feladat az emberek ellátásának és a gazdaság működőképességének a biztosítása is.
Közölte: a magyar-szlovák határ mindkét oldalán nagyon komoly gyárak, ipari kapacitások jöttek létre, és a határ két oldaláról folyamatosan járnak át az emberek dolgozni, nagyon sok felvidéki magyar jár át dolgozni a határ déli oldalára, és sok itt lakó magyar dolgozik a határ északi oldalán. Ezért fontos volt megteremteni annak a lehetőségét, hogy a magyarok és a szlovákok át tudják lépni a határt - mutatott rá.
Szijjártó Péter kiemelte: hét határátkelő pontot jelöltek ki a magyar és a szlovák állampolgárok számára, akik a határ 30 kilométeres sávjában mozoghatnak. Ugyanakkor a hét átkelő mellett igény merült fel a komáromiak részéről az itteni határátkelőhely újranyitására, amit a Szlovákiával folytatott együttműködés alapján lehetővé tettek - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.