Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi
Forrás: KEMMA, KÉP ILUSZTRÁCIÓ

Letartóztatták

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

A bíróság március 7-én lopás bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte egy többszörös visszaeső férfi letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a bűnismétlés lehetősége, és a bizonyítás esetleges megnehezítése miatt volt szükség.

A Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta egy többszörös visszaeső férfi letartóztatását. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra el is rendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. A férfivel szemben öt különböző büntetőeljárás van folyamatban garázdaság vétsége, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Járt a letartóztatás

A férfi 2024. március 4-én délután egy komáromi áruház eladóterében ellopott egy 13 ezer forint értékű mobiltelefont, majd a ruházatában elrejtett telefonnal megpróbálta elhagyni az áruház területét. Csakhogy az üzlet biztonsági őre észlelte a cselekményt, és feltartóztatta őt. A férfi erre agresszívvé vált, a biztonsági őrrel dulakodni kezdett, majd a lopott telefont a földhöz vágta.

Később sem nyugodott, ugyanis március 5-én hajnali 1 óra 10 perc körül a férfi betörte a komáromi üzlet ajtaját egy térkővel, majd onnan kettő, összesen 210 ezer forint értékű mobiltelefont lopott el.

Az üzlet biztonsági kamerái rögzítették a lopást. A felvételek alapján a tolvajt a rendőrség azonosította, és még aznap 3 óra 5 perckor elfogta. Nála voltak a lopott telefonokat is.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.

2024. Február 25. 14:46, vasárnap | Helyi

Kigyulladt két autó Komáromban

Tűzoltók és rendőrök vonultak ki Komáromba, az ipari parkban található Bánki Donát utcába pénteken, a késő esti órákban. Kigyulladt két autó az egyik parkolóban.