Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 04. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: komarom.hu

Március 11-ig látogatható a kiállítás a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének évfordulójára

Március 11-ig látogatható a kiállítás a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének évfordulójára

Elek József trombitaszólójával nyílt meg a Szőnyi Alkotóműhely tárlata a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A művészeti kör tagjai szívesen merítenek ihletet a város történelmi eseményeiből.

A kiállítás témája a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének 580. évfordulója volt. 1440. február 21-én és 22-én sorsfordító történelmi események helyszínévé vált Komárom. Regényes körülmények között megérkezett a Szent Korona Komáromba, és világra jött az egyetlen magyar földön született Habsburg-házi király, V. László.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán ügyek bizottságának elnöke nyitóbeszédében kiemelte, a Szőnyi Alkotóműhely életében kéz a kézben jár a hazaszeretet és a teremtőerő. Hangsúlyozta, köszönet illeti a művészeket, mert alkotóképességükkel, tehetségükkel éltetik a magyar történelmünket. Műveiken keresztül ráébresztenek, megmutatnak, emlékeztetnek és motiválnak: legyünk büszkék múltunkra, elődeinkre, magyarságunkra, komáromiságunkra.

Címkék: kiállítás, Komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.