Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 09. 07:30, hétfő | Helyi
Forrás: komarom.hu

Építsd fel! közös képzésen vettek részt a komáromi és a tatai diákok

Építsd fel! közös képzésen vettek részt a komáromi és a tatai diákok

A Nemzeti Ifjúsági Tanács hazánk legnagyobb civil szervezetit tömöríti. Jelenleg 90 helyi illetve 8 országos tagja van. Célja, hogy a magyar fiatalok, valamint a tagszervezetek érdekeit hatékonyan képviseljék és megfelelően közvetítsék v

A címben szereplő mottóval néhány napja az Arany 17. Rendezvényközpontban került sor egy programra, amelyen a komáromi DiViSz, valamit a tatai diákönkormányzat képviselői ismerhették meg a Nemzeti Ifjúsági Tanács céljait, futó programjai, felhívásait.


A témában Turi Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács nemrégiben megválasztott elnökségi tagja vetített képes előadás során mutatta be a tanács jelenét és jövőképét. Kiemelte, a szombati esemény apropója az Építsd fel! diákszervezet-fejlesztő program volt. Ennek keretében minden megyébe ellátogatnak és szakmai képzéseket szerveznek a helyi városi diák- és ifjúsági önkormányzatoknak.

A cél az, hogy folyamatosan támogassák ezeket a szervezeteket, hogy helyben, valamint regionális és országos szinten is minél hatékonyabban működjenek együtt.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács célkitűzése a fiatalok folyamatos képzése, önkéntességre, társadalmi felelősségvállalásra nevelése, valamint a helyi közösségek megerősítése.

A helyi ifjúsággal Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán ügyek bizottságának elnöke is megosztotta véleményét arra buzdítva őket, hogy kellő nyitottsággal és értékteremtő célokkal felvértezve bátran nyilvánítsanak véleményt az őket érintő kérdésekben.Szó volt arról is, hogy városunkban hamarosan Ifjúsági tanács alakul, amely nemcsak megkönnyítheti a kommunikációt a fiatalok és a városvezetés között, de újabb kiaknázható lehetőségeket generálhat annak érdekében, hogy a fiatalokban erősödjön a komáromiság érzése, hogy minél inkább magukénak érezzék városunkat.

Címkék: ifjúság, komarom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.