Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. November 12. 13:46, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Újabb áldozata van az ítéletidőnek Olaszországban

Újabb áldozata van az ítéletidőnek Olaszországban

Meghalt egy hetvenéves férfi szerdán az északnyugat-olaszországi Piemonte tartományban, miután lakóházát az eső miatt földomlás temette be. A napok óta tartó ítéletidő az egész olasz félszigetet térdre kényszerítette.

Piemonte és Liguria tartomány területén továbbra is kritikus a helyzet a heves esőzések és áradások miatt. Folyamatosan történnek földomlások lakott területen. Az észak-piemonti Crevacuore településén a nagy mennyiségű csapadék elmosott egy domboldalt, amely ráomlott egy lakóházra. Egy hetvenéves férfi életét veszítette, fiatalabb férfirokonát a helyszínre siető mentőegységek még élve tudták kiemelni a sár- és törmeléktengerből. A férfit kórházba szállították, állapota súlyos. Kedden a liguriai Leiviben szintén földomlásban egy idős házaspár halt meg.
A Piemonte és Lombardia közötti Lago Maggiore kilépett a medréből, és a tó vize elöntötte a parti üdülőhelyeket. A szállodák és lakóházak bejáratait homokzsákokkal torlaszolták el. A liguriai Genovában a heves viharok megbénították a repülőtér forgalmát. Az áradásoktól érintett Genova környéki településeken a katonák nyújtanak segítséget az áram és ivóvíz nélkül maradt lakosságnak. Olaszország északnyugati részén több vasútvonal víz alá került: a Velence és Trieszt között megszakadt vasúti összeköttetést szerdán helyreállították.
A déli Puglia tartományban, Taranto városának a térségében az utóbbi napok viharai kétszáz olajfát döntöttek ki. Évszázados fákról volt szó - jelentette a pugliai agrárszövetség. Egész Olaszországban esik továbbra is a már több mint egy hete tartó eső, de az ítéletidő - rövid megszakításokkal - már október közepe óta tart Itáliában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.