Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2019. December 29. 13:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor, csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait

- mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a minap az M1-en.

Hozzátette: míg a vidéki szállodákban inkább magyarok pihennek, addig a fővárosi hotelek külföldi turistákkal vannak tele.

A foglalásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy sokan már a kijelentkezéskor lefoglalják a jövő évi szilveszteri nyaralást, így nem meglepő, hogy az ünnep előtt alig lehet szabad szobát találni. A magyar szállodák egy részének olyan törzsvendégeik vannak, akik évről évre náluk szállnak meg karácsonykor és szilveszterkor - jegyezte meg.

Elmondta: az előzetes adatok alapján azt lehet mondani, hogy szinte teljes teltház volt karácsonykor Budapesten és a vidéki nagyvárosok szállodáiban is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok bárhova utaznak, komplex kikapcsolódást keresnek. A vendégek a wellness mellett igénylik a legjobb ételeket, programokra is kíváncsiak, emellett, főképp a karácsonyi időszakban, keresik a gyerekprogramokat is - fűzte hozzá Flesch Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.