Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2019. Március 18. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Országszerte kezdődnek az útburkolatjavítási munkák

Országszerte kezdődnek az útburkolatjavítási munkák

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, így a következő hónapokban újra a lokális és a nagyfelületű burkolatjavítási,

illetve többek között növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek.

A 2018. november 10-től 2019. március 16-ig tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot használtak fel az országos, a mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózaton – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A közútkezelő több mint 800 munkagépből álló gépparkja összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.

A társaság 93 mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyeket például hajnali fagyok, esetleges lefagyások esetén kellene bevetni – tették hozzá.

Közölték: idén a zrt. a teljes körű felújítási munkákon felül mintegy 200 ezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkákra.

A társasághoz tartozó állami utakon az elmúlt hónapokban is folyamatosan végeztek lokális javítási munkákat hidegaszfalt felhasználásával, a tartósabb javítási munkák országosan a melegaszfalt keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el. A melegaszfaltos munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek – írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten