Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 04. 08:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét a kormány gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel.

Az Index.hu korábban azt írta, hogy a megyei önkormányzatok 180 milliárd forintos átvállalt adósságának kifizetésére és gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét, az internetes lap szerint kormányközeli forrásból is megerősítették a szándék tényét.

A gazdasági tárca közleményében utalt Matolcsy György december 7-i tájékoztatójára, amelyen a miniszter azt mondta, hogy 'a devizatartalék ilyen felhasználása szigorúan tilos. Mint ahogy a növekedés támogatására is Matolcsy György akkor a jegybank által.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írja, hogy a miniszter rendszeresen konzultál Simor András jegybankelnökkel arról, hogy milyen monetáris eszközökkel lehet élénkíteni a gazdasági növekedést, hasonlóan azokhoz, amilyeneket a világ nagy központi bankjai, így az Európai Központi Bank, az amerikai Fed, vagy éppen a Bank of England alkalmaz.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.