Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 28. 17:09, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Négy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

Négy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

Hétfőn négy újabb KISS emeletes motorvonat áll forgalomba a legforgalmasabb váci és ceglédi elővárosi vasútvonalon, így már 14 emeletes szerelvény közlekedik majd ezeken - tájékoztatta a MÁV-Start szombaton az MTI-vel.

A 600 ülőhelyes motorvonatok közül hétfőtől a váci vonalon tízzel, a ceglédin pedig néggyel találkoznak majd az utasok - írták.

A váci vonalon ezek forgalomba állítása lehetővé teszi a szerelvényfordulók átalakítását, ezáltal hétvégente már csak KISS és FLIRT motorvonatok közlekednek majd.

Munkanapokon a szobi zónázó és a váci vonalon is csak emeletes motorvonatok lesznek forgalomban. Csúcsidőszakban és a gyorsított vonatok tekintetében még marad pár hagyományos, szolnoki csíkos ingaszerelvény is - ismertették.

A közlemény szerint a Balatonhoz ezen a hétvégén indulnak a nyári szezonban utoljára emeletes motorvonatok. A hétvégén közlekedő három KISS közvetlen kapcsolatot biztosított Szolnok és a Dunakanyar térségéből is a Balatonra. Szinte minden hétvégén folyamatos teltházzal közlekedtek ezek a szerelvények, eddig összesen 30 ezer utas váltott jegyet a járatokra. A tervek szerint ezeket a balatoni vonatokat a jövő nyáron újra elindítják.

Kitértek arra, hogy a jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS motorvonat állhat forgalomba. Ezek elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd, de további közlekedési útvonalak tervezését is megkezdték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során