Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. November 11. 10:00, kedd | Külföld

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába.

Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

A triál magyar világklasszisa, Hegedűs László – aki jelenleg tízedik a 146 nevet tartalmazó világranglistán – az elmúlt hetekben a show világában is bizonyította, immár mestere a sportágának. A legnépszerűbb osztrák kereskedelmi televízió, az ORF által szervezett tehetségkutatón arattak hatalmas sikert, egyetlen külföldiként bejutva a legjobb húsz versenyző közé. A közönség felállva ünnepelte Hegét és társát, miután az élő show-ban bemutatták lélegzetelállító produkciójukat.

Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik nyereg nélküli kerékpárjukkal bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár az erre a célra kialakított pályákon. A világszerte egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 10. helyen áll az aktuális világranglistán, és legutóbb a showbiznisz világában is bizonyította klasszisát.
Hege és társa, Loranth a legnagyobb osztrák tehetségkutató, a „Die Grosse Chance” válogatójára jelentkezett, melyet a legnépszerűbb osztrák televíziós csatorna, az ORF szervezett. A magyar triálos nem akármilyen fába vágta a fejszéjét, hiszen több mint 719 ezer ember ment el a válogatóra, ahonnan a legjobb 1500 került tovább a következő fordulóba. Természetesen Hegéékkel együtt, akik aztán nagy sikert aratva bejutottak a legjobb húszba, azaz a televíziós élő show-ba.

„Bécsben élő sporttársam értesült a válogatóról, és amikor említette nekem, azonnal éreztem, itt a nagy lehetőség. A selejtezőket simán vettük látványos bemutatónkkal, és az utolsó, a legjobb húszba való bejutásról döntő válogatón is sikerült a maximumot kihoznunk magunkból. A zsűri is fantáziát látott bennünk, így bekerültünk az élő show-ba, melyet az ORF főműsoridőben közvetített. A szervezők nagyon készségesek voltak, és egy olyan színpadképet állítottak össze számunkra, amely abszolút alkalmas volt egy látványos triál bemutató megtartására” – elevenítette fel Hegedűs László.

Az élő televíziós show hatalmas sikert hozott Hegééknek, hiszen a zsűri ismét maximálisan támogatta őket, és a közönség pedig felállva tapsolt bemutatójuk után. Ám ennek ellenére nem sikerült végül a legjobb tíz között végezniük, mert egyetlen külföldiként messze nem rendelkeztek olyan méretű szavazó táborral, mint a hazai vetélytársaik. A magyar világklasszis így sem panaszkodik, hiszen az élő műsornak hála, rengeteg felkérést kaptak szerte Ausztriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.