Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,

amelyből végül 9 csapatnál kellett meghúzni a jelentkezési határt az időkorlát végett. Horváth Zoltán polgármester, aki maga is rúgta a bőrt kollégáival, kiemelte:
- Jövőre tervben van a bajnokság akár 2 napossá tétele is, így biztosítva teret a lelkes sportszerető amatőröknek focitudásuk megmérettetésére.

Az elődöntőket megelőzően a Prémium Médiaválogatott és a Polgármester All Star közös csapata csapott össze a Hajdúdorogi Válogatottal. Horváth Zoltán polgármester is a Médiaválogatott színeiben játszott. A mérkőzés elején a csapatok elénekelték a jól ismert Nélküled című dalt. A kezdőrúgást Dr. Tiba István országgyűlési képviselő végezte el. Az eredmény 5:4 lett a Hajdúdorogi Válogatott javára.

Ezután kezdődtek a nevező csapatok mérkőzései; forró homokban, még forróbb hangulatban csaptak össze a csapatok, ifjaktól a középkorú korosztályig mindenki beleadott apait-anyait, a hőség ellenére kitartóan, látványos mérkőzéseken kergették a labdát a győzelem érdekében, Major Olivér felügyelete alatt. A tavalyi kupagyőztes Újfehértó SE idén megvédte bajnoki címét, 2. helyen végzett a Budapestről érkezett Django Elszabadul csapata, a Pacific csapat hajdúdorogi focistái pedig harmadikok lettek.

Dr. Tiba István nagyon pozitívan nyilatkozott a rendezvényről:

- Ez egy kiváló rendezvény itt Hajdúdorogon. Igazolta a várakozásokat, és azt, hogy az embereknek nagyon komoly igénye van rá. Párhuzamosan zajlanak a sportrendezvények és a kulturális rendezvények. A fürdő pedig ideális helyszín ehhez. Igaz, hogy a következő időszakban fejlesztenünk kell majd.

Nemcsak a futball szerelmeseit várták a gyógyvizéről méltán híres dorogi strandfürdő területére: színes és élvezetes kísérőprogramok tömkelege szórakoztatta az érdeklődőket. A Hajdúdorogi Mazsorett Együttes több korosztályban, káprázatos ruhákban csillogtatta meg ügyességét, a VRM Táncstúdió művészeti együttes varázslatos táncelőadásokkal készült a hétvégi bajnokságra. Mindkét csoport bebizonyította: méltán népszerűek és joggal hívják őket fellépni mind itthon, mind külföldön.

A könnyed szórakozás kedvelőinek több zenei fellépő biztosította a hangulatos dallamokat vagy éppen nosztalgikus kikapcsolódást. A Prémium Médiaválogatottból Kefir (V-Tech) és Raul szórakoztatta a közönséget. A Prémium Médiaválogatott tagjai és a Polgármester All Star csapat közös előadásában felcsendült Máté Péter ikonikus dala is, az Azért vannak a jóbarátok. Az este sztárfellépője a Kelemen Kabátban formáció volt, ezután pedig DJ Rubber szolgáltatta az esti tánchoz a fülbemászó zenét.

A nap folyamán élvezet volt látni a küzdeni akarást a focisták körében; a hölgyek örömére szemrevaló férfiakból sem volt hiány. A hőségben a felfrissülést a strand szépen karbantartott medencéi biztosították.

(Nyeste Zsuzsanna)

Címkék: hajdúdorog, strandfoci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.