Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Március 10. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Új, szűkített menetrend lép életbe április 15-én – erősítette meg Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a sajtóban felreppent híreket.

Pénteken sajtótájékoztatón a politikus elmondta: a kormány célja ezzel, igazodni az utaslétszámokhoz, valamint kiszűrni a közlekedési rendszerből a párhuzamosságokat.

Nyolc-nyolc és fél százalék körüli kapacitáscsökkentés jöhet - az, amelyet az index.hu megszellőztetett, 10 százalékosat némileg meghaladó arányról szólna, 412 járat megszüntetéséről, a Völner által említett adat körülbelül 250-300 vonatot jelenthetne. Hátravan azonban még az egyeztetés a szakszervezetekkel a konkrét részletekről. A minimális alapszolgáltatást, amelyet a törvény előír, a busz- és a vasútjáratok összességére érti a szaktárca.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy valótlanságok jelentek meg a sajtóban, a Világgazdaság kérdésére azonban azt válaszolta, hogy nem olvasta azt a koncepciót, amely kiszivárgott, így nem tudja pontosan elmondani, mi igaz belőle, és mi nem. Azt azonban elmondta, hogy vonalbezárásra nem kerül sor. Erről a koncepció sem ír, csupán nagy mértékű járatszűkítések lesznek. Lenne olyan vonal, ahol naponta 3-4 vonatpár menne el. Székesfehérvár és Szombathely közt például 18, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon 12 járat szűnhet meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket