Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 27. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Hétvégén sem lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

Hétvégén sem lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

A MÁV-START internetes jegyértékesítési rendszere technikai okok miatt előreláthatóan a hétvégén sem lesz elérhető.

Ezért a www.mav-start.hu weboldalon keresztül megvásárolt jegyeket kiadó automaták az ország egész területén továbbra sem üzemelnek-közölte a MÁV.

Az informatikai rendszereket gyártó cég szakemberei jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán és mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőleg minél előbb az utasok rendelkezésére álljon a teljes e-ticket rendszer. A fővárosi pályaudvarokon és Kelenföldön a MÁV-START Zrt. több jegypénztárt nyitott ki és mozgó jegyárusok fogadják az utasokat a sorban állási idő csökkentése érdekében.

Az internetes jegyvásárlási rendszer leállása miatt a hétvégi utazásokhoz jelenleg nincs lehetőség megváltani az interneten a menetjegyeket, így várhatóan hosszabb lesz a pénztárak előtti sorban állási idő Budapesten a Keleti, a Déli és a Nyugati pályaudvarokon valamint Kelenföldön is. A MÁV-START Zrt. figyeli az utasforgalom alakulását, és - a lehetőségei szerint - több pénztár kinyitásával vagy mozgó jegyárusokkal intézkedik a várakozási idő csökkentése érdekében. Javasolja a vasúttársaság az utasoknak, hogy a menetjegyváltáshoz vegyék igénybe a budapesti menetjegyirodát (V. ker. József Attila u. 16), amely a mai napon 18:00-ig tart nyitva, illetve a többi, pénztárral rendelkező budapesti vasútállomást is, amelyek listája a MÁV-START Zrt. honlapján (www.mav-start.hu) megtalálható.

Az E-Ticket rendszer leállását, az azt kiszolgáló tárolórendszer meghibásodása okozta, amely kezeli egy, illetve kettő lemez meghibásodását a tartalék lemezek bevonásával. Jelen esetben szerdán – viszonylag egymáshoz közeli időben – három lemez hibásodott meg. Így a RAID-technológia nem tudta pótolni a kiesett lemezeket és az E-Ticket-et kiszolgáló lemeztömb leállt.

A hiba észlelését követő bejelentés után a szállító cég azonnal megkezdte a helyszínen a munkát, azonban a meghibásodott diszkek cseréje sem vezetett eredményre, mert szoftverhiba miatt nem lehetett üzembe helyezni az új lemezeket. A karbantartó cég felvette amerikai partnerével a kapcsolatot a szoftverhiba elhárítása érdekében. A MÁV Informatika Zrt. felkérte a gyártó hazai képviseletét, hogy vizsgálja ki és oldja meg a hardver és szoftverhibáját. Jelenleg a gyártó németországi központjában elemzik és keresik a hiba megoldását. Amíg a hardver- és a szoftverhiba kijavításra nem kerül sor, és az új lemezek nem állnak rendelkezésre, addig nem lehet visszaállítani az E-Ticket szolgáltatást, illetve nem lehet felelősen megbecsülni annak újraindulási idejét.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére