Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Április 14. 07:09, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Halottjai vannak a Kansas Cityben elkövetett, zsidó intézmények elleni támadásnak

Halottjai vannak a Kansas Cityben elkövetett, zsidó intézmények elleni támadásnak

Három ember életét vesztette Kansas City egyik elővárosában, Overland Parkban vasárnap délután, miután egy fegyveres lövéseket adott le két zsidó közösségi intézményben.

A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint rasszista támadás történhetett, mert a támadó, egy hetvenes éveiben járó fehér férfi megkérdezte az áldozataitól, hogy zsidók-e, és lőtt, amikor azok igennel válaszoltak. Letartóztatásakor az egykori náci Németországban használatos "Heil Hitler" köszöntést kiáltozta.
A rendőrség a rasszista támadásra vonatkozó információkat nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
A kansasi hatóságok azonosították az elkövetőt, akit Frazier Glenn Crossnak hívnak, 73 éves. A Southern Poverty Law Center (SPLC) elnevezésű jogvédő központ szerint ugyanakkor a tettes neve: Frazier Glenn Miller, aki sokáig a Ku-Klux-Klan fajgyűlölő
szervezet karolinai csoportjának parancsnoka (nagy sárkánya) volt.
A férfi először egy közösségi központot támadott meg, ahol egy tizenévesek számára tartott tehetségkutató énekverseny zajlott, majd több utcányira onnan, egy nyugdíjasotthonban lövöldözött. Két ember az első, egy pedig a második helyszínen esett a támadás áldozatául.
A támadó, aki a nyomozók szerint nem helybéli, összesen öt emberre adott le lövéseket. Két esetben azonban célt tévesztett. A nyomozás jelenlegi szakaszában semmi sem utal arra, hogy a férfi ismerte volna áldozatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.