Városlista
2024. június 7, péntek - Róbert

Hírek

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

- jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár közölte, a felhívás keretösszege ötmilliárd forint, út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra 10 millió forintig lehet pályázni.

A pályázati felhívást már hétfőn közzéteszik a kormany.hu és a magyarfaluprogram.hu oldalon, pályázni pedig június 12. és július 12. között lehet majd - ismertette a kormánybiztos.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta: az út- és járdafejlesztés az egyik legnépszerűbb felhívásuk a Magyar falu programban, 2019 óta több mint 4500 nyertes pályázatot támogattak.

Kitért arra is, hogy az állami kezelésű utak felújítása is folyamatos 2019 óta: 286 milliárd forintból több mint négyezer kilométernyi útszakasz újult már meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 08:47, péntek | Belföld

KSH: 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

2024 áprilisában az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

2024. Június 07. 08:46, péntek | Belföld

Visszalép a Fidesz jelöltje Budapesten!

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.

2024. Június 07. 07:18, péntek | Belföld

Nagy Márton: visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér

Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

2024. Június 07. 07:13, péntek | Belföld

Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Átadták a Kalocsát és Paksot összekötő, Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, hadvezérről elnevezett új Duna-hidat, valamint a hozzá kapcsolódó 512-es főút új szakaszát csütörtökön.