Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. November 09. 19:44, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Elfogták a "balkáni Al Caponét"

Elfogták a

Négyhónapos nyomozás után vasárnap elfogták a "balkáni Al Caponénak" vagy "balkáni Escobarnak" is nevezett Dragan Kosmajacot, akit a térség legnagyobb drogbárójának tartanak.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter Belgrádban bejelentette, hogy Kosmajacot és hét társát egy vasárnapi hajnali akció során fogták el a rendőrök.
Az ügy részleteinek ismeretében nem véletlen, hogy a drogbárót "balkáni Al Caponénak" is nevezik. Az őrizetbe vett személyeket ugyanis nem drogügyletekkel, hanem adócsalással és adócsalásra való felbujtással gyanúsítják. Al Capone is az adótartozásai miatt került bíróság elé - vont párhuzamot a belügyminiszter a 20. század elejének legismertebb amerikai bűnözője és a szerb kábítószer-kereskedő között.
Stefanovic vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a vizsgálatot Kosmajac ismeretlen eredetű vagyonának feltárásával kezdték, de más bűncselekményekre is fény derülhet a jövőben.
Aleksandar Vucic miniszterelnök Kosmajacot a nyáron a legnagyobb szerbiai kábítószer-kereskedőnek nevezte. A férfit saját belgrádi házában fogták el, nem tanúsított ellenállást.
A szerb média beszámolói szerint Kosmajacnak jól kiépített kábítószer-kereskedelmi hálózata van Dél-Amerikától Törökországon, Bulgárián, Macedónián, Montenegrón és Szerbián keresztül Nyugat-Európába. A sajtó azt is tudni véli, hogy Kosmajac jó barátja és üzlettársa volt a kolumbiai Pablo Escobarnak.
A szerb belügyminiszter kitért arra is, hogy a szerbiai ügyvédsztrájk nem befolyásolja az ügymenetet, az őrizetbe vetteket ugyanis hivatalból kirendelt ügyvéd képviseli majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.