Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 08. 07:26, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A hónap közepétől értesít, márciustól vásárol az eszközkezelő

A hónap közepétől értesít, márciustól vásárol az eszközkezelő

A hónap közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő – tudta meg az MTI Hírcentrum.

Az utóbbi két hétben körülbelül nyolcszázan hívták az eszközkezelő információs vonalát, a 06-40-100-444-es számot, Ternyák Edit szóvivő az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának pedig elmondta, hogy az érdeklődők körülbelül negyede Budapestről telefonál, de sok hívás érkezik Pest megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Hajdú-Biharból is.

Az emberek a legtöbbször a feltételekről érdeklődnek, hogy beleférnek-e abba a programba, hogy ingatlanjukat az állam megveszi, de ők ott maradhatnak bérlőként a lakásban. A fizetni már nem tudó, szociálisan rászoruló embereknek lehet ez megoldás.

Fontos változás lehet a korábbiakhoz képest, hogy a bankszövetség javaslatára már az egygyermekesek is esélyesek e segítségre, de ehhez még jogszabályt kell módosítani, hiszen az aktuálisban még két gyerek szerepel. A bankok január 15-től küldik ki a leveleket arról, hogy az ingatlant állami értékesítésre felajánlják.

A szóvivő szerint a programban részt vevő első családok ügye márciusra fejeződhet be – hangzott el a Krónikában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során