Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) sikeresen pályázott konzorciumban a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségével (FBVSZOSZ) a GINOP-5.3.5-18 – Munkerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek című pályázati felhívásra, ennek keretében a „Munkaerőpiaci előrejelzések a közigazgatás, védelem ágazatban” GINOP-5.3.5-18-2018-00058 című projekt megvalósításához 49 996 470 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A projekt kiemelt célja, hogy előrejelzést mutasson a közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás ágazatban munkaerő-igények és készségek vonatkozásában. Ezen cél megvalósítása érdekében a konzorciumi tagok a következő tevékenységeket vállalták:

- az előrejelzésekre vonatkozó tanulmány elkészítése, ennek témái között felmerül például:
o Kérdőíves kutatás eredményei
o Munkaerőpiac hatása a közigazgatásra
o Munkaerő-piaci előrejelzések különös figyelemmel a fiatal munkaerőre
o Közvetett foglalkoztatáspolitika, avagy miért lehet jó megoldás a hivatásos szolgálati jogviszony a munkanélküliség kérdésére
o A szervezetfejlesztés lehetőségei
o Jogviszony megszűnés, megszüntetés a közszolgálatban, különös tekintettel annak munkaerőpiacra gyakorolt hatásaira
- a tanulmány alapján online szakmai tanácsadás biztosítása az érdeklődők számára
- az ágazat érintettjei számára tájékoztató rendezvények szervezése
- együttműködés kialakítása különböző megvalósítást elősegítő szervezetekkel, intézményekkel

A projekt hosszútávú célja az együttműködési platformok kialakítása, illetve az ágazat szervezetfejlesztési tevékenységeinek elősegítése.

Az elkészült tanulmány rövid összefoglalóit megtekinthetik majd a HTFSZ (https://htfsz.hu/), illetve az FBVSZOSZ (http://www.fbvszosz.hu/) honlapjain.

Emellett rövid interjúk keretében bővebb információt kaphatnak a következő linken: https://anchor.fm/hivatsos-tzoltk-fggetlen-szakszervezete

Az egyik interjú Dr. Zaccaria Márton Leó egyetemi adjunktussal készült, a Debreceni Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Környezetjogi és Munkajogi Tanszékének oktatójával. A beszélgetés során szó esett a rendvédelmet érintő globalizációs változásokról, a közigazgatásban, azon belül is a rendvédelemben megjelenő rugalmasságról, és annak jogi hátteréről, illetve az egyenlő bánásmódról.

A másik interjú Nagy Gáborral készült, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének Felügyelő Bizottsági elnökével. A beszélgetés során szó esett a rendvédelmet érintő utánpótlás biztosításáról, hosszútávú elköteleződésről, COVID járvány hatásairól.

Amennyiben az online szakmai tanácsadást szeretné igénybe venni, látogasson el a http://www.fbvszosz.hu/szakertoi-tanacsadas.html honlapjára.

Bővebb információ a projektről:
https://htfsz.hu/munkaeropiaci-elorejelzesek-a-kozigazgatas-vedelem-agazatban-ginop-5-3-5-18-2018-00058/
http://www.fbvszosz.hu/munkaeropiaci-elorejelzesek-a-kozigazgatas-vedelem-agazatban-ginop-5-3-5-18-2018-00058.html

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát