Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 22. 10:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Veszélyes gyermekruhákat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság

Veszélyes gyermekruhákat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) ellenőrzése során 101-féle, csaknem 800 gyermekruháról derült ki, hogy a nem megfelelő húzózsinórok miatt súlyos kockázatot jelentenek a gyermekekre,

ezért a hatóság elrendelte a termékek kivonását a forgalomból. Az NFH hétfői közleménye szerint bevásárlóközpontokban, áruházláncokban, szaküzletekben, piacokon és egyéb kiskereskedelmi egységekben is ellenőriztek.


A mostani ellenőrzésen kifogásolt termékeken túl a hatóság munkatársai 72 féle, 358 olyan gyermekruhát is találtak, amelyek forgalmazását már korábban betiltották.

A szakemberek a vizsgálatot szabvány alapján végezték, amely a különböző korcsoportoknál megengedett húzózsinórok alkalmazását is szabályozza. A szabvány figyelembe veszi a gyermekek életkorát, a gyermekek korával és fejlettségével összefüggő szokásos viselkedésüket és tevékenységüket, valamint a baleseti statisztikákat is.

A húzózsinórok és a zsinórvégződések nem megfelelő kialakítása miatt a kifogásolt termékek használata során fennállhat a balesetveszély, a fojtás, illetve a szemsérülés kockázata. Több vizsgált ruhadarabnál a biztonsági hiányosságok halmozottan fordultak elő - ismertette a fogyasztóvédelmi hatóság.

Mivel a kifogásolt termékek súlyosan veszélyeztethetik a csecsemők és kisgyermekek egészségét, azok további forgalmazását a kormányhivatalok azonnali hatállyal megtiltották, és elrendelték forgalomból való kivonásukat, illetve visszahívásukat - közölte az NFH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során