Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 19. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: komarom.hu

Tájékoztató a maszkviselés helyi szabályzatáról, és a járványügyi helyzetről

Tájékoztató a maszkviselés helyi szabályzatáról, és a járványügyi helyzetről

A dr.Molnár Attila polgármester úr 2020.11.12. közleménye


Kedves Komáromiak!

Az elmúlt napokban részletes tájékoztatást adtam a városunkat érintő védelmi intézkedésekről.Az elrendelt veszélyhelyzet alapján mind a képviselő-testület jogkörébe és hatáskörébe tartozó, mind egyéb jogszabályokban meghatározott ügyekben a polgármester jogosult és köteles döntéseket hozni.

A mai nap is az operatív bizottság ülésével kezdődött, amelyen nemcsak a járványügyi helyzet elemzéséről volt szó, hanem gazdasági kérdések és a folyamatban lévő beruházások is terítékre kerültek. Óvatos bizakodásra adhat okot hogy városunkban jelenleg 10 fő alatti a napi megbetegedések száma. Hogy ez továbbra is így maradjon, az mindannyiunk közös felelőssége és kötelessége is egyben.

Szintén ma egyeztetést folytattam a városunkban működő bölcsődék és óvodák intézményvezetőivel. Egy-egy esetet leszámítva sem a bölcsődékben, sem az óvodákban nem tapasztalhatók tömeges megbetegedések. A korábban az önkormányzat által végrehajtott tesztelések következtében két óvodai csoportunk került átmenetileg karanténba, egyik a Kistáltos, a másik pedig a Szőnyi Színes Óvodában. Ezen intézményekben is elmondható azonban, hogy az érintett két óvodapedagóguson kívül mindenki más tesztje negatív lett. Ennek ellenére minden szükséges biztonsági intézkedést haladéktalanul megtettünk, mind a fertőtlenítés, mind egyéb védelmi eszközök beszerzése tekintetében.

A mai napon megalkottam a közterületi maszkviselésre vonatkozó rendeletet, amely kötelezővé teszi a maszk használatát városunkban az oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális intézmények, valamint üzletek, hivatalok, társasházak 100 m-es körzetében, valamint a játszótereken és buszmegállókban is.
Ennek betartását a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet munkatársai is ellenőrzik majd.

Kérek minden kedves komáromit, hogy viseljük a maszkot, elsősorban nemcsak magunk miatt, hanem embertársaink védelme érdekében is!

Amikor kellett és szükség volt rá, mi komáromiak mindig jó példát mutattunk fegyelmezettségből és összefogásból. Kérem, hogy ebben a helyzetben különösen is legyünk felelősséggel egymás iránt!

Kérem, vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra is!

dr. Molnár Attila
polgármester

A rendelet ide kattintva megtekinthető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.