Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 01. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Műkarjába építették a mobiltelefont

Műkarjába építették a mobiltelefont

A világon elsőként okostelefont ültettek be egy brit férfi műkarjába - közölte a Daily Telegraph.

"A mobil finoman és biztonságosan illeszkedik a műkaromba, és könnyen ki is vehető, ha szükséges. Úgy vélem, sok műkarral élőnek lehet nagy segítség - különösen azoknak, akik nem születésüktől mozgássérültek" - mondta el a Wedmore-ban élő Trevor Prideaux.

Az ötvenéves vendéglátóipari menedzser bal alsókar nélkül született, és hároméves kora óta visel protézist. Korábban a művégtagján egyensúlyozta a mobilt, vagy rátette valamire, ha használni akarta. Aztán szakértőkhöz fordult, és kérése meghallgatásra talált: a Nokia szakemberei elkészítették számára a különlegesen kialakított művégtagot, amelybe pontosan beleillik a Nokia C7 okostelefon.

A protézisébe épített mobil lehetővé teszi, hogy már egy kézzel is telefonálhasson és írhasson üzenetet - hangsúlyozta Prideaux. "Szerintem először készült ilyen a világon - és ez csodálatos" - idézte a férfit a Daily Telegraph.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.