Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 18. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországra érkezett a MÁV-START századik új Flirt motorvonata

Magyarországra érkezett a MÁV-START századik új Flirt motorvonata

Megérkezett Svájcból Magyarországra a MÁV-START századik új Flirt motorvonata, amely várhatóan augusztusban áll forgalomba - közölte a MÁV-START Zrt. pénteken az MTI-vel.

A jármű egyike annak a 42 villamos motorvonatnak, amelyek gyártására még 2013 őszén szerződött a svájci Stadler Bussnang AG a vasúttársasággal.

A vasúttársaság közleményében emlékeztetett arra, hogy a megrendelt 42 Flirt vonat közül az utolsó darabokat legkésőbb idén szeptember 30-ig adják majd át az utasforgalomnak, így a MÁV-START kötelékében a 2006-2010 között beszerzett hatvan darabbal együtt összesen 102 korszerű elővárosi motorvonat közlekedik majd.

Az akadálymentesített járművek 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 km/h, a szerelvények légkondicionáltak, utasterük kerekesszékek és kerékpárok fogadására is alkalmas és fel vannak szerelve korszerű utastájékoztató rendszerrel. A Flirt vonatokon van még mozgáskorlátozottak által is könnyedén használható mosdó, wi-fi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is - tették hozzá.

Az új motorvonatok évente mintegy harmincnégymillió utast, az éves utazások negyedét tudják kiszolgálni, a jövőben pedig a Budapest-Pusztaszabolcs, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác, Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalak mellett a Budapest-Esztergom vonalon is szállítanak majd utasokat.

A vasúttársaság felidézte, szerdán újabb 21 Flirt motorvonat szállításáról írt alá szerződést a Stadler Bussnang, svájci járműgyártó céggel. A Stadler hat motorvonatot idén októberig, tizenötöt pedig 2016 decemberéig ad majd át a MÁV-START-nak, a járműveket egyenként 5,788 millió euróért szállítja a svájci cég.

Címkék: flirt, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni