Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 30. 18:39, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jöhet az egy számjegyű szja?

Jöhet az egy számjegyű szja?

Nem lehetetlen az egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja) bevezetése Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. A Fókuszban a nemzeti érdek című budapesti konferencián Orbán Európa egyik legígéretesebb gazdaságának nevezte a magyart – s hangsúlyozta, sikerült kihúzni az országot a gödörből.

Kormánya elmúlt három évének gazdaságpolitikai intézkedéseit értékelve Orbán Viktor azt mondta: a kabinet talpra állította a gazdaságot, mindent megtett azért, hogy Magyarország ne más pénzén éljen, hanem a sajátján. Ezért 'rendben lezártuk' az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), 'hazamentek, mi pedig maradtunk' - fogalmazott. Úgy összegzett: 'gatyába rázták a költségvetést', rekord alacsony a hiány, Magyarország pedig a piacról finanszírozza magát. A folytatásról szólva a miniszterelnök megjegyezte, nem lehetetlen, hogy a közeljövőben egy számjegyű személyi jövedelemadót vezetnek be.

Orbán elismerte a 'ragyogó, váratlanul remek ötletek' mellett a kormánynak voltak olyan tervei is, amik nem bizonyultak eredményesnek, szavai szerint azt azonban nem lehet elvitatni kormányától, hogy megmozdította, és 'kihúzta a napfényre' az országot abból a gödörből, amelybe szerinte a szocialisták lökték azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk