Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan tanulnak a digitális kor gyermekei?

Hogyan tanulnak a digitális kor gyermekei?

Másként tanulnak a most iskolába kerülő gyerekek, akik már egy digitális világba születtek bele - mondta az InfoRádiónak Gyarmathy Éva pszichológus. A szakember szerint a tanárok többsége nem tud mit kezdeni a helyzettel. Hozzátette: a most iskolába jelentkező gyerekek nem buták, csupán más módszerekkel kellene őket oktatni.

A gyerekek távolodnak attól az elképzeléstől, amit ma az iskola vár, képességeik jelentősen eltérnek a korábbiaktól - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichológus.

Gyarmathy Éva szerint a digitális kor miatt a gyerekek gondolkodása és fejlődése megváltozott. Egyrészt többet tudnak, másrészt viszont hiányosságokkal mennek az iskolába, ami gyakoribbá teszi a tanulási zavarokat.

A pszichológus úgy vélekedett, jobban rá kell hagyni a gyerekekre a tanulást, hiszen az iskolán kívül egyre több mindennel ismerkednek meg.

Egyre több inger veszi körül a gyerekeket, ezért az üresjáratot kevésbé bírják, nem tudnak elmélyülten figyelni - mondta a változásokról a szakember. Hozzátette: ezt az iskolának el kell fogadni, és ennek alapján felépíteni a tananyagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.