Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 12. 16:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hirdetésekből szerzett adatokkal vásárolt hitelre telefonokat egy csaló

Hirdetésekből szerzett adatokkal vásárolt hitelre telefonokat egy csaló

Álláshirdetést feladva szerezte meg egy férfi több tucatnyi ember személyes adatait, majd ezeket felhasználva országszerte vásárolt hitelre telefonokat, de azokat eladta, a részleteit pedig nem fizette

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a férfi 2016 augusztusától decemberig az egyik távközlési szolgáltató üzleteiben országszerte nagy értékű telefonokat vásárolt hitelre, de a részleteket nem fizette. A megszerzett készülékeket Budapesten, a józsefvárosi piacon értékesítette, a pénzt pedig felélte.

Az üzletekben történt vásárláskor legtöbbször hamis adatokkal kitöltött, fénymásolóval készített "ideiglenes személyi igazolvánnyal" igazolta magát. Az idegen személyek adatait úgy szerezte meg, hogy az egyik internetes oldalon álláshirdetéseket tett közzé, fuvarozással foglalkozó vállalkozónak adva ki magát, a jelentkezőktől pedig minden személyes adatot kicsalt.

Amikor a személyi igazolványának cseréjét kérte, a férfi az igénylőlapot lemásolta, majd annak adatait átírva hamis dokumentumokat készített, a vásárláskor pedig az idegen személyek nevében írta alá a szükséges papírokat.

A vádirat szerint 18 ember adataival visszaélve 31 esetben vásárolt és két további alkalommal próbált szerezni telefonokat Tiszafüredtől Budapesten át Győrig, mígnem Nagykanizsán az előzetesen figyelmeztetett alkalmazottaknak gyanús nem lett a vevő. A csalót egy másik nagykanizsai üzletnél a rendőrök tartóztatták fel.

A Nagykanizsa Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalással, 18 esetben a személyes adatokkal való visszaéléssel, valamint 33 rendbeli, hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja a férfit.

Címkék: csaló, hirdetés, hitel, telefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk