Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 11. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: komarom.hu

Elsöprő komáromi sikerek a XV. Lubik Imre Országos Trombitaversenyen

Elsöprő komáromi sikerek a XV. Lubik Imre Országos Trombitaversenyen

Az Országos Lubik Imre Trombitaversenyre három évente kerül sor, melyre meghívást kap a hazánkban működő valamennyi zeneiskola. Az idei megmérettetésen két komáromi növendék kimagasló eredményt ért el.

A járványhelyzet az idei megmérettetés forgatókönyvét alaposan átírta. Személyes találkozásra nem volt mód, a program az online térbe szorult, így videófelvételt kellett küldeni az előadott művekről.


A Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola két hallgatója, Benyó Andor és Vida Vendel is az országos döntőbe jutott, ahol Benyó Andor magas pontszámot elérve a harmadik korcsoport első helyezettje lett, Vida Vendel pedig ugyanebben a korcsoportban a dobogó harmadik fokra állhatott fel.

A zeneiskola két oktatóját, Szili Ákost tanári, míg Hikisch-Szili Ilonát zongorakísérői különdíjban részesítette a zsűri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.