Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Július 28. 12:57, péntek | PR
Forrás: (x)

Az otthoni pezsgőfürdő és medence egészségügyi előnyei: rehabilitáció, relaxáció és fogyás

Az otthoni pezsgőfürdő és medence egészségügyi előnyei: rehabilitáció, relaxáció és fogyás

Hátfájástól szenved, ízületi problémái vannak, fogyni szeretne, de nem jut ideje a rendszeres sportolásra?

Remek megoldás minderre, hogy elkezdje rendszeresen regenerálni a testét, az otthoni pezsgőfürdő vagy medence segítségével. Mindössze egy kis, megfelelő paraméterekkel rendelkező melegvízre van szüksége, és nem kell az idővel vagy az akaratával küszködnie.

Még egy kisebb méretű medence is segíthet

Sokan legyintenek az otthoni medencére a kis mérete miatt, mint a gyerekek nyári szórakozására. A valóságban azonban a mérete nem számít. Ha nem a kilométeres úszás a cél, hanem a rehabilitáció, akkor egy ilyen medence ideális választás.

Mivel olyan közel van, sokkal több időt tölthet a vízben, és gyakrabban kihasználhatja, mint ha az uszodába kellene mennie. A gyakoriság és a rendszeresség az alapja minden gyakorlat és fizikai tevékenység hatékonyságának. A kora reggeli vagy késő esti úszás kombinálható tornával, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a vízben való tartózkodásból.

A könnyű rehabilitációs nyújtó gyakorlatok a medencében végzett vízi mozgás alapját képezik. Fokozatosan adjunk hozzá erősítő gyakorlatokat. A víz felhajtóereje miatt mozgás közben nem az ízületeket terheli, hanem a mélyebben fekvő izmokat erősíti.

A pezsgőfürdő jótékony hatásai

A hagyományos úszómedencékhez képest a pezsgőfürdőt passzívabbra tervezték. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nyugtató hatásait otthon is rendszeresen élvezhetjük. A fizioterapeuták által hangsúlyozott fő előny a meleg víz. Ellazítja a test izmait, felmelegíti a testet és oldja az általános feszültséget, amely alatt gyakran egész nap görnyedünk anélkül, hogy észrevennénk.

A meleg víz a pezsgőfürdő által keltett különböző áramlatokkal kombinálva serkenti a vér- és nyirokkeringést, ami segít a duzzadt ízületeken. Ha gyakrabban tartózkodik benne, a fúvókák a fogyásra is hatással vannak, mivel stimulálják az izmokat és segítik az izzadást.

Hogyan tartsuk karban a medencét és a pezsgőfürdőt

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki medencéjéből vagy pezsgőfürdőjéből, tartsa azt makulátlanul tisztán, higiénikus állapotban.

Ha otthoni medencét üzemeltet, nem nélkülözheti a jó minőségű homokszűrő rendszert, amely a medence teljes térfogatát képes megszűrni. A szűrőhomokot a használat intenzitásától függően körülbelül kétévente érdemes cserélni.

Kezdetben a medence vagy a jakuzzi egy nagyobb beruházás, de sokszorosan megtérül. A medencét vagy pezsgőfürdőt korlátlan ideig használhatja anélkül, hogy magas díjakat kellene fizetnie az úszó- és wellnessközpontokban, és megfelelő gondoskodás mellett biztos lehet a tiszta környezetben. A hidroterápia egészségügyi előnyei így sokkal hamarabb érezhetőek lesznek, és könnyebben fenntarthatók. Az úszómedencék és a pezsgőfürdők egyaránt megtalálhatók a www.hawaj.hu oldalon.

Címkék: medence, pezsgőfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről