Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 21. 13:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A magyarok fele biztosítás nélkül utazik síelni

A magyarok fele biztosítás nélkül utazik síelni

A magyar síelőknek csak alig harmada köt utasbiztosítást - esetleg síbiztosítást -, és a kedvezményes külföldi orvosi ellátásra jogosító, ingyenesen elérhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát is csak minden második síelni induló váltja ki - közölte felmérésének eredményét a kutatást végző egoMedia-t üzemeltető AEGONdirekt.hu hétfőn az MTI-vel.

Az egoMedia a felmérést a 930 ezer felhasználót tartalmazó adatbázisából kiválasztott, 2094 fős mintán végezte.
Csak a tavalyi szezonban, több mint 10 ezer magyart ért síbaleset külföldön, a kárösszegek pedig 10 ezer forinttól több millió forintig terjedtek.
A felmérésből az is kiderül, hogy nemcsak a biztosításon spórolnak a síelő magyarok: az idén a válaszadók kétharmada rövidebb ideig síel, és 10-50 ezer forinttal költ kevesebbet a téli sportra, mint az előző években.
Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával ugyan Európa 31 országában, a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vehetik igénybe a szükséges egészségügyi ellátásokat a sérültek, ez azonban nem teljes körű. Minden országban csak az jár a külföldinek ingyen, amit a helyi állami egészségbiztosító a saját biztosítottjának is térít. A valós költség és a biztosító térítése közti különbség - az önrész - ilyenkor a külföldit terheli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.